Güncellen Programımız Öğretmene Aktarıldı.

Okul öncesi eğitim, çocukların bilişsel, duygusal, sosyal ve fiziksel gelişimlerine katkıda bulunan önemli bir süreçtir. Bu süreçte, çocukların ilgi, ihtiyaç ve özelliklerine uygun bir eğitim programı uygulanması gerekmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı, 2024 yılında okul öncesi eğitim programını güncelleyerek, bu programı PDF şeklinde yayımlamıştır1. Program, okul öncesi eğitim kurumlarının amaçlarını, içeriklerini, yöntemlerini ve değerlendirme süreçlerini detaylı bir şekilde anlatmaktadır. Program, ayrıca etkinlik önerileri, çalışma takvimi, uyum eğitimleri ve rehberlik hizmetleri gibi konularda da bilgi vermektedir.

Okulumuzun öğretmeni Okan Kır, güncellenen okul öncesi eğitim programını öğretmenlerimize tanıtmak için bir sunum gerçekleştirdi. Sunumda, programın özellikleri, amaçları, kazanımları, öğrenme alanları, öğrenme ortamları, öğretim yöntem ve teknikleri, ölçme ve değerlendirme ilkeleri ve uygulamaları hakkında bilgi verdi. Ayrıca, programın Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi (BİGEP) ile nasıl uyumlu olduğunu da açıkladı.

Öğretmenlerimiz, sunum sonrasında program ve proje hakkında soru ve görüşlerini paylaştılar.

24.02.2024 34

24-02-202424-02-202424-02-202424-02-202424-02-2024