Küçük Kahramanlar Sahneye Çıkıyor: Acil Durumda 112'yi Arıyoruz!

Bugün çocuklarımızla önemli bir etkinlik gerçekleştirdik. Onlara acil durumlarda nasıl hareket etmeleri gerektiğini öğretmek adına bir drama etkinliği düzenledik. Etkinliğimizde, öğrencilerimiz "Acil Durum Çağrı Merkezi Görevlisi" ve "Acil Durum Yaşayan Birey" rollerini üstlendiler.

15.02.2024 54

Öğrencilerimize öncelikle 112 Acil Çağrı Merkezi'nin ne olduğunu ve nasıl kullanılacağını anlattık. Sonra, drama sahnesinde canlandırılan acil durum senaryosunda, bir öğrencimiz bir kaza sonrası annesinin yaralandığını ve yardım istediğini belirtti. Diğer öğrencimiz ise 112'yi arayarak yardım talep etti.

Drama sahnesinde öğrencilerimiz sakin ve net bir şekilde acil durumu iletti. Acil Durum Çağrı Merkezi'ne yapılan çağrıda, öğrencilerimiz adreslerini, yaşadıkları durumu ve ihtiyaçlarını aktardılar. Sahne, ambulansın gönderilmesiyle son buldu.

Bu etkinlikle çocuklarımızın acil durumlarda nasıl davranmaları gerektiği konusunda bilinçlendirmeyi ve 112 Acil Çağrı Merkezi'ni kullanma becerilerini geliştirmeyi amaçladık. Acil durumda sakin kalmanın ve doğru adımları atmanın ne kadar önemli olduğunu vurguladık.

15-02-202415-02-202415-02-2024